Revista Medicală Pneumologia

                    Pneumologia este revista Societății Romane de Pneumologie, fiind editată continuu din 1951. Pneumologia este o revistă open-access, editată în limba engleză, 4 numere pe an și este inclusă în bazele de date internaționale. Aceasta publică articole de cercetare clinică și experimentală în domeniul medicinei respiratorii, pediatriei, chirurgiei toracice, alergologiei, terapiei intensive respiratorii și oncologiei.

                   Pneumologia își propune să publice lucrări valide științific, legate de domeniul respirator, oferind o bună vizibilitate a lucrărilor publicate. Este, de asemenea, o platformă educațională pentru medici, educatori interesați de acest domeniu și își propune să promoveze cercetarea și bunele practici clinice.

Sunt acceptate următoarele tipuri de lucrări:

  • Lucrări de cercetare originale
  • Cazuri Clinice
  • Comentarii
  • Scrisori către editor
  • Materiale educaționale: ghiduri de practică, descrierea și utilizarea noilor tehnici
  • Știri, cronici

                 Toate documentele trimise sunt revizuite în mod confidențial în timp util, de către cel puțin doi recenzenți independenți selectați în funcție de subiectul articolului. Procesul de evaluare urmărește să verifice originalitatea, validitatea științifică și coerența transmiterii.

Din dorința de a crește vizibilitatea și cotarea revistei Pneumologia în lumea științifică internațională, începând cu anul 2019, cu sprijinul SRP, s-a inițiat colaborarea cu editura profesională Degruyter.

În acest moment revista Pneumologia apare în 4 numere pe an, format online, și este indexată BDI. Noul site al revistei Pneumologia este:

https://content.sciendo.com/view/journals/pneum/pneum-overview.xml

Alte link-uri utile:

http://arhiva.pneumologia.eu/