Conferința de Pneumologie INSPIR

 

                   Conferința de Pneumologie INSPIR este o manifestare tradițională a Centrului Universitar Iași, încă din anul 2003 și face parte din programul de lucrări științifice dedicate educației medicale continue în specialitatea de Pneumologie, fiind organizată și anul acesta sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, Colegiului Medicilor Iași, a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași, precum și a Societății Române de Pneumologie, dar și a Societății de Medici și Naturaliști Iași.

                   An de an, Conferința INSPIR s-a remarcat printr-o înaltă ținută științifică, profesionalism și actualitate a subiectelor dezbătute, evenimentul devenind un reper în aria evenimentelor medicale de profil. La Iași se reunesc lectori atât naționali, cât și internaționali, participă peste 500 de medici, sunt susținute o varietate de teme științifice, sunt găzduite sesiune de postere, dar și o sesiune specială dedicată medicilor rezidenți.

                   Multitudinea de subiecte științifice abordate sunt concentrate în patru zile de lucrări, care reunesc deopotrivă simpozioane majore, conferințe extraordinare, sesiuni de e-postere, prezentări orale și lecturi magistrale. Pe lângă sesiunile științifice generoase, prin creditarea EMC motivantă, prin posibilitățile de afirmare și de instruire pentru rezidenți și doctoranzi, și nu în ultimul rând prin bucuria revederii prilejuită de acest eveniment consacrat în peisajul medical academic național ne dorim să oferim un produs științific valoros – INSPIR.