E-mail          Link-uri

 • în Clinica de pneumologie au fost introduse o serie de tehnici noi de investigare, cum ar fi serviciul de fibrobronhoscopie și serviciul de toracoscopie. De asemenea s-a organizat un Centru de diagnostic de zi, care a influențat semnificativ activitatea de îngrijire medicală și constituie un sprijin real pentru medicii de familie.

 • în prezent personalul universitar al clinicii participă la implementarea unor studii multicentrice în domeniul bolilor respiratorii. Există 2 studii internaționale în desfășurare și 4 proiecte mari în pregătire.

 • activitatea publicistică
  s-a contribuit la înființarea și s-a participat la conducerea următoarelor reviste științifice:
  - East European Medical Journal
  - British Medical Journal
  - British Journal of Family Planning
  - Caiet de Pneumoftiziologie
  - INTERLOQ - (Denver, USA)

 • Clinica de Pneumologie Iași
  este centru pilot în implementarea programului DOTS, programului GOLD privind standardizarea urmăririi și tratamentului în bolile pulmonare obstructive cronice, proiectului OTTO privind tratamentul infecțiilor respiratorii.

Servicii și activități medicale

  În Clinica de pneumoftiziologie au fost introduse o serie de tehnici noi de investigare, cum ar fi serviciul de fibrobronhoscopie si serviciul de toracoscopie. De asemenea s-a organizat un Centru de diagnostic de zi, care a influentat semnificativ activitatea de îngrijire medicala si constituie un sprijin real pentru medicii de familie.
  Avem singurul serviciu de toracoscopie medicala într-o clinica de specialitate din România si am executat pîna în prezent peste 150 de examinari.
  De asemenea am colaborat cu colectivele de radiologie, imunologie si Disciplina de Informatica în vederea introducerii în practica a unor noi tehnici de investigatie si a informatizarii serviciilor medicale.


    Situația endemiei de tuberculoză în județul Iași
Indicatori statistici priviind activitatea spitaluluiCompartiment de polisomnograf
Clinica de Pneumologie Iasi © 2002-2010 • Toate drepturile rezervate     Webmaster: Ioan Craciun


Design: Cristian APOSTU    
USERS OnLine Votati pentru noi!