E-mail          Link-uri • Cursuri postuniversitare

  Pneumonii nosocomiale
  Actualitati in BPOC
  Corelatia clinico-radiologica in pneumologie
  Curs in vederea obtinerii competentei in endoscopie bronsica
  Vaccinarea antipneumococica  • în Clinica de pneumologie au fost introduse o serie de tehnici noi de investigare, cum ar fi serviciul de fibrobronhoscopie și serviciul de toracoscopie. De asemenea s-a organizat un Centru de diagnostic de zi, care a influențat semnificativ activitatea de îngrijire medicală și constituie un sprijin real pentru medicii de familie.

  • în prezent personalul universitar al clinicii participă la implementarea unor studii multicentrice în domeniul bolilor respiratorii. Există 2 studii internaționale în desfășurare și 4 proiecte mari în pregătire.

  • activitatea publicistică
   s-a contribuit la înființarea și s-a participat la conducerea următoarelor reviste științifice:
   - East European Medical Journal
   - British Medical Journal
   - British Journal of Family Planning
   - Caiet de Pneumoftiziologie
   - INTERLOQ - (Denver, USA)

  • Clinica de Pneumologie Iași
   este centru pilot în implementarea programului DOTS, programului GOLD privind standardizarea urmăririi și tratamentului în bolile pulmonare obstructive cronice, proiectului OTTO privind tratamentul infecțiilor respiratorii.

  Activități didactice

  • Invatamantul medical superior

   Implementarea de tehnici noi de diagnostic in programul educational al studentilor din cadrul Facultatii de Medicina Generala a U.M.F."Gr.T.Popa" Iasi.

   Instruirea studentilor privind programele O.M.S. de supraveghere si tratament al tuberculozei in Romania, clinica fiind centru pilot in implementarea programului DOTS, programului GOLD privind standardizarea urmaririi si tratamentului in bolile pulmonare obstructive cronice, proiectului OTTO privind tratamentul infectiilor respiratorii.  • Invatamantul postuniversitar

   Prin colaborarea cu clinici de specialitate din strainatate s-a reusit obtinerea de stagii de perfectionare pentru personalul clinicii si participari la congrese internationale.

   Au fost organizate o serie de cursuri postuniversitare aprobate de MS. Din anul 2000 s-a organizat Cursul de competenta in bronhoscopie, fiind acordate pina in prezent 15 competente de bronhoscopie, ceea ce a permis deschiderea unor servicii specializate la Spitalul Clinic de Urgenta Iasi, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacau, Sanatoriul TBC Bisericani, Sectia de pneumoftiziologie - Spitalul Judetean Suceava.

   In ultimii 5 ani au fost organizate cursuri postuniversitare pentru medici de familie si medici specialisti privind: Diagnosticul si tratamentul astmului bronsic, Actualitati in tuberculoza, Implicatiile medicale ale tabagismului si sevrajul tabagic, Tratamentul pacientilor cu BPOC, Infectiile de tract respirator inferior.

   Au fost organizate simpozioane stiintifice si prelegeri pe teme medicale in diferite judete din Moldova: - Scoala de Vara Bisericani, Universitatea Itineranta a Astmului Bronsic, Proiectul OTTO: Tratamentul infectiilor respiratorii.  • Burse

   Burse ICRETT
   Burse ERS  • Cursuri pentru studentii Facultatii de Medicina Generala an V

   Curs 1 - Tubeculoza
   Curs 2 - Imunopatologia Infecției Tuberculoase
   Curs 3 - Sarcoidoza 
   Apneea de somn
   Tuberculoză pulmonară curs 1
   Tuberculoză pulmonară curs 2
   Tuberculoză pulmonară curs 3
   Tuberculoză pulmonară curs 4
   Pneumotoraxul
   Tabagism
   Patologie pleurală
   Patologie mediastinală
   Sarcoidoza
   Interpretarea radiografiei de torace

  Clinica de Pneumologie Iasi © 2002-2010 • Toate drepturile rezervate     Webmaster: Ioan Craciun

  Design: Cristian APOSTU    
  USERS OnLine Votati pentru noi!