E-mail          Link-uri
         Info pacient   /   Servicii medicale   /   Activități didactice   /   Cercetare & studii clinice   /   Publicații   /   Evenimente   /   Staff   /   Contact

 • în Clinica de pneumologie au fost introduse o serie de tehnici noi de investigare, cum ar fi serviciul de fibrobronhoscopie și serviciul de toracoscopie. De asemenea s-a organizat un Centru de diagnostic de zi, care a influențat semnificativ activitatea de îngrijire medicală și constituie un sprijin real pentru medicii de familie.

 • în prezent personalul universitar al clinicii participă la implementarea unor studii multicentrice în domeniul bolilor respiratorii. Există 2 studii internaționale în desfășurare și 4 proiecte mari în pregătire.

 • activitatea publicistică
  s-a contribuit la înființarea și s-a participat la conducerea următoarelor reviste științifice:
  - East European Medical Journal
  - British Medical Journal
  - British Journal of Family Planning
  - Caiet de Pneumoftiziologie
  - INTERLOQ - (Denver, USA)

 • Clinica de Pneumologie Iași
  este centru pilot în implementarea programului DOTS, programului GOLD privind standardizarea urmăririi și tratamentului în bolile pulmonare obstructive cronice, proiectului OTTO privind tratamentul infecțiilor respiratorii
  .

Descrierea programului in Iasi

In cadrul proiectului european de educatie antifumat  a tinerilor, "Adolescentii renunta acum la fumat", Asociatia" Aer Pur",  in colaborare cu Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi  si Directia de sanatate Publica Iasi prin Serviciul Programe de Promovare a Sanatatii , va desfasura in intervalul 10 aprilie-1iunie 2005 ,o serie de activitati de informare-educare-comunicare (IEC) ale adolescentilor; mentionam faptul ca acest program se desfasoara pentru prima data in Romania.

Galerie Foto !!!

Activitatile constau in cursuri sustinute de specialisti adresate unui numar de 100 elevi din urmatoarele licee :

-Lic. Vasile Alecsandri

-Liceul Economic nr 2

-Liceul Dimitrie Cantemir

-Liceul de arta Octav Bancila

-Scoala sanitara postliceala Grigore Ghica  Iasi.

 

Scopurile competiției:

 

š       Să motiveze elevii să rămână nefumători și să descurajeze experimentarea consumului de tutun;

š       Să-i determine pe adolescenții care sunt deja fumători să renunțe la fumat;

š       Să educe adolescenții, precum și mediul lor familial și școlar în privința consecințelor fumatului asupra sănătății lor și a celor din jur.

š       Să ofere consiliere medical-comportamentală pentru renunțarea la fumat.

 

Programul este deschis tuturor elevilor din clasele IX - XII. Pot participa deopotrivă elevi fumători , care au experimentat doar fumatul, nefumători sau care au renunțat deja la fumat.

 

Adolescenții care doresc să participe vor fi invitați la 6 sesiuni interactive (în grupuri de lucru mixte: fumători activi, fumători experimentali, foști fumători  și nefumători)  a câte 15-20 de elevi.

 

Cursurile cu o durata de 1 ora/ pe saptamina, se vor desfasura in afara orelor de clasa si in cadrul lor, specialistii implicati in program vor transmite informatii despre conținutul produselor din tutun, efectele fumatului asupra sănătății și motivații/metode comportamentale de renunțare la fumat, beneficiile renunțării la fumat.

 

Elevii vor avea prilejul să pună întrebări specialiștilor și să participe la activități recreative, concursuri cu mici premii, pe parcursul primelor 5 sesiuni.

 Cea de-a 6-a sesiune, va prilejui desemnarea participanților cîștigători, care vor fii găsiți nefumători, la acest moment.  Ei vor fi confirmați prin testarea concentrației de monoxid de carbon în aerul expirat și vor avea șansa de a câștiga premii.

 

Metodele folosite in cadrul acestor cursuri sunt metode moderne, interactive, organizatorii punind la dispozitie “Jurnalul adolescentului nefumător” și mapa cu celelalte materiale (scrisoarea pentru profesorul diriginte, scrisorile pentru părinți, afișe) ,oferind si sprijin pentru organizarea activităților de educație antifumat în liceul dvs.

 

Puteți solicita mai multe informații de la următoarele persoane de contact:

 •  Conf. Dr. Antigona Trofor - Spitalul Clinic de Pneumologie Iași Tel.0232 239408

 • Dr. Daniel Mardare - Direcția de Sănătate Publică Iași Tel:0232 224 889

 • Cornel Radu Loghin - Asociația Aer Pur România Tel. 0722.422.686


 


         Noutăți   /   Servicii medicale   /   Activități didactice   /   Cercetare & studii clinice   /   Publicații   /   Evenimente   /   Staff   /   Contact


Clinica de Pneumologie Iasi © 2002-2005 • Toate drepturile rezervate     Webmaster: dr Bolog Sorin


Design: Cristian APOSTU    
USERS OnLine Votati pentru noi!